Vi skulle ha varit fem stycken men av olika orsaker blev vi tre som for ifrån Rasta på måndagsmorgonen. Strålande solsken och mer av den varan väntade. Dagen var mest en transport till Mörbylånga där vi skulle bo tre nätter. Där, på Paradisgården, fanns en stor lägenhet som väntade med tre dubbelrum. Eftersom vi var tre fick vi ett stort rum var. Det fanns ett sug efter att grilla och boendets hemsida hade informerat oss om att grill fanns att tillgå. Så var det inte och påsen med briketter som nyss inhandlats ställdes åt sidan varefter en engångsgrill köptes. Det var fler än vi som bodde på gården och vi gjorde misstaget att informera dem om att vi tänkte starta en grill på innergården. Ett äldre par sade att det skulle gå bra om det inte rök för mycket eftersom deras öppna fönster då skulle göra rummet obeboeligt. Vi satte fyr och gjorde så gott vi kunde för att inte störa deras känsliga näsor. Ojoj! Dessa knuttar!

På tisdagen for vi söderut till fyren Långe Jan och sedan delade vi upp oss då två ville se Eketorps borg och en inte. Vi slöt samman för lunch när det besöket var avklarat. En rad välbevarade väderkvarnar i Lerkaka besöktes och inspekterades grundligt. De var av typen stubbkvarn som kan vridas runt en axel för att bäst fånga vinden. Middag intogs i Mörbylånga. När vi suttit och pratat en liten stund kom flera ur personalen och beklagade att vi fått vänta länge trots att vi inte hade det. Efter varmrätten bjöds vi på dessert som kompensation. Tack tack! sade vi.

Onsdagen körde vi norrut och avlade besök på ett motormuseum. Färden gick vidare till Naturum Trollskogen på Ölands nordöstligaste del. Där vandrade vi runt i någon timme och såg riktigt krokiga träd, ett skeppsvrak och en ruttnande säl. Vi for söderut till Borgholm där vi tyvärr missade sista insläpp till slottsruinen med en kvart. Istället for vi in till centrum där det var motorkväll med fordonsutställning på torget med uppträdande av the Playtones. För att kunna äta i lugn och ro sökte vi oss en bit bort. Vi flydde från första restaurangen när vi fick höra att väntetiden för mat var 40 minuter! Nästa restaurang lovade 15 minuter men kocken slarvade och vi fick vänta och vänta. Till slut efter klagomål fick vi maten. Gott var det men vi väntade för länge. Tillbaka till lägenheten.

En i sällskapet ville inte lämna Öland på torsdagen, utan stanna lite längre, så vi delade upp oss. Undertecknad hörde till de två som for till fastlandet. Efter ett besök på glasblåseri och museum i glasriket styrdes kosan mot sjön Fegen och STF vandrarhem Backa Loge. Där fick vi mat och inkvarterade oss i en mycket gammal men charmig stuga.

Stugan städad och siktet var nu inställt på Touratechs butik i Lidköping. Två tigrar for dit; en fick fler tillbehör och den andra inte. Den blev då lite grinig och vägrade tomgång ända till uppsittning efter rast längs RV26. Då hade den lugnat ner sig och tomgången fanns åter. Det blir ett besök hos veterinären kommande vecka. Vi kom hem som vi skulle och var, bortsett från det missade besöket av Borgholms slottsruin, nöjda med resan. Den på Öland lämnade medresenären njöt av fler soliga dagar.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera